De diensten van Net Brussel tijdens de Ronde van Frankrikjk

De Ronde van Frankrijk is een evenement dat door Net Brussel toegejuicht wordt, maar dat toch voor enige hinder kan zorgen in de diensten die het aan de inwoners en zijn klanten (handelaars) biedt.  Hierna in het kort de schikkingen die Net Brussel heeft getroffen om zijn diensten zo goed mogelijk te verzekeren:

Ophalingen in zakken bij de inwoners

Voor 4, 5 en 6 juli is voorzien dat de ophalingen in zakken wel degelijk doorgaan in de gemeenten waar ze worden opgehaald op donderdag, vrijdag en zaterdag.

De inwoners van deze gemeenten wordt dus verzocht om hun zakken buiten te zetten op de gebruikelijk uren:

  • Witte en gele zakken: daags voordien na 18 uur of 's ochtends voor 5.30 uur.
  • Groene en oranje zakken: 's ochtends voor 12 uur.

Ophalingen in zakken bij de handelaars (klanten van Net Brussel) geïmpacteerd door de Ronde van Frankrijk

Er is een brief gestuurd naar de handelaars (klanten van Net Brussel), betroffen door de mogelijke hinder van de Ronde van Frankrijk, om hen te melden dat de ophaling van 9.30 uur niet kan plaatsvinden op zaterdag 6 juli 2019. Ze zullen dus hun afval die dag niet mogen aanbieden. 

We verzoeken deze klanten om onze Supportdienst te contacteren op 0800/981 81 voor verdere inlichtingen.  

Een evenement van deze omvang kan voor onvoorziene omstandigheden zorgen. Indien sommige zakken niet kunnen worden opgehaald, vragen we aan de inwoners en handelaars om ze terug binnen te nemen en ze opnieuw buiten te zetten bij de volgende ophaling van de zakken in kwestie.

Recypark

Ter herinnering, de Brusselaars wordt ten stellgste aangeraden om zich niet met de auto te verplaatsen in het Brussels gewest tijdens deze vier dagen.

Hoewel de meeste Recypark open zijn op de gebruikelijke uren op 4, 5, 6 en 7 juli, zal de toegang tot Recypark Noord, Rupelstraat (nabij de Van Praetbrug, langs het kanaal) te 1000 Brussel, bijzonder moeilijk zijn op zaterdag 6 juli doordat sommige straten zijn afgesloten.

UPDATE! De Politie van de zone Oudergem heeft onze nieuwe elementen ter kennis gebracht over de verkeerssituatie in de omgeving van het Recypark Odergem op zondag 7 juli. Op basis van deze nieuwe elementen zal Recypark Oudergem de hele dag gesloten zijn op zondag 7 juli.  Deze sluiting is buiten onze wil.

PROXY CHIMIK

Op zaterdag 6 juli zijn de volgende inzamelpunten PROXY CHIMIK afgeschaft:

  • Etterbeek: Tervurenlaan/Ijzerlaan (metro Merode;  brug Fernand Demany (metro Thieffry/Brico)
  • Schaarbeek: Urbain Britsierslaan (kant Brico).
Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top