Covid-19: gele en blauwe zakken opnieuw opgehaald

Uw gele en blauwe zakken opnieuw opgehaald van maandag 13 april 2020

De Covid-19-crisis heeft enkele verstoringen meegebracht in de opdrachten van Net Brussel, meer bepaald in de ophalingen van blauwe en gele zakken.

Ingevolge een reorganisatiewerk bij de ophalingen, die rekening houdt met de nieuwe contraintes, is Net Brussel opnieuw in staat om de meeste blauwe en gele zakken op te halen. Evenwel om redenen van openbare salubriteit zullen de ploegen in bepaalde zones alle aanwezige afvalfracties op hun ronde ophalen. Bovendien, zullen deze ophalingen deels plaatsvinden in de namiddag om het werk te verdelen binnen de ploegen, welke we hartelijk bedanken.

Een meerderheid van de blauwe en gele zakken zullen kunnen worden gerecycleerd dankzij dit dispositief die geen impact zal hebben op de gewoontes van de inwoners, die uiteindelijk hun blauwe en gele zakken uit hun woning kwijt zijn.

Vanaf maandag 13 april, zullen de blauwe en gele zakken weer op de gebruikelijke dagen worden opgehaald.

Ter herinnering, voor een gemakkelijke en minder hinderlijke opslag thuis, moet het karton worden dichtgevouwen en gestapeld, en het papier plat (niet verkreukeld) worden bewaard. De plastic flessen en drankkartons van hun kant moeten worden platgedrukt en gesloten met hun dop.

Om het werk van de ophaalploegen te vergemakkelijken, dienen de gebruikelijke regels te worden nageleefd:

  • Zijn vuilniszakken op de juiste dag buitenzetten (meer info op www.arp-gan.be/nl).
  • De zakken goed sluiten.
  • De zakken tegen de gevel zetten.
  • Niet meer dan 15 kg per zak.

De directie bedankt zijn alsook Brusselaars voor hun flexibiliteit, begrip en medewerking.

Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top