Er werd een sticker op uw vuilniszak gekleefd en die is niet meegenomen. Waarom?De leefbaarheid in onze stad hangt grotendeels af van de netheid van de openbare ruimte.

De schoonmaakacties van Net Brussel en van de gemeenten kunnen niet alleen instaan voor de netheid en de leefbaarheid van de stad. De gebruikers van de openbare ruimte (bewoners, pendelaars, toeristen, enz.) moeten ook de onderstaande richtlijnen toepassen om voor iedereen een aangename en schone omgeving te creëren.

Brussel is mooi. Laten we er zorg voor dragen!
 

 

 • Uw afvalzak is niet reglementair.

  Alleen de officiële afvalzakken van het Brussels Gewest worden ingezameld door Net Brussel. Deze afvalzakken met het logo van Net Brussel zijn beschikbaar in supermarkten en sommige detailhandels.
 • Gebruik de officiële afvalzakken voor uw afval. Gelieve uw afvalzak weer binnen te zetten en uw afval bij de volgende inzameling in een reglementaire afvalzak buiten te plaatsen.
 • Groene zakken: gebruik de reglementaire bioafbreekbare groene zakken.
  Hoe de niet-reglementaire zakken herkennen? Klik hier

 

 • De inhoud van uw afvalzak is niet in overeenstemming met de richtlijnen.
  Gelieve de sorteerrichtlijnen te respecteren.

 • Gelieve uw afvalzak binnen te zetten, opnieuw te sorteren bij de volgende inzameling weer aan te bieden.

 

 • Respecteer de inzamelkalender. U hebt uw afvalzak op het verkeerde tijdstip of de verkeerde dag buitengezet.
  Klik hier ici om de inzamelkalender voor uw afvalzakken te kennen.

 • Zet uw afvalzak weer binnen en bied hem aan bij de volgende inzameling aan. Zet uw afvalzakken ‘s avonds na 18 uur of ’s morgens voor 5.30 uur buiten.
  Onze afvalwagens rijden vanaf 5.30 uur door de straten van Brussel. Staan uw afvalzakken op dat moment niet buiten, dan worden ze die dag niet ingezameld.

 • Er zijn werken in uw straat. Uw afvalzak kan niet voor uw deur worden opgehaald.
  Onze afvalwagens kunnen niet in uw straat komen. Er werd een bericht in uw brievenbus gepost. Dat vermeldt de afhaalpunten waar u uw afvalzakken moet afleveren tijdens de werken. Ook tijdens de werken moet u het gebruikelijke tijdstip van de inzameling respecteren.

 • Zet uw afvalzak weer binnen en bied deze aan op een van de afhaalpunten tijdens de gebruikelijke tijdstippen van de inzameling. Klik hier voor de inzamelkalender voor uw afvalzakken

 

Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top