Sensibilisering

Onze sensibiliseringsacties zijn essentieel om een betere sortering van de afvalstoffen te bevorderen en een nettere stad te garanderen. Wij bieden:

#WakeUpCleanUp

Het Agentschap Net Brussel ondersteunt de burgerinitiatieven van Clean Up door hen gratis reinigingsmateriaal ter beschikking te stellen (hesjes, afvaltangen, handschoenen en vuilniszakken) en door de ophaling van het afval na afloop van de actie te organiseren. 

Daarnaast is het voor groepen van meer dan 50 personen ook mogelijk om een begeleiding door ons te krijgen.

Hiervoor en vóór elke validering, vragen wij u om ons per e-mail te contacteren op: waste-anim@arp-gan.be.

Evenementen

  • Actie zero sigarettenpeuken

Om de Brusselaars te sensibiliseren rond het probleem van de sigarettenpeuken en de rampzalige gevolgen ervan voor het milieu en de leefomgeving, organiseert Net Brussel sensibiliseringssessies tijdens evenementen of voor beroepsorganisaties.

Tijdens deze sessies wandelt een reuzensigarettenpeuk rond, sensibiliseert het publiek over het op de grond gooien van sigarettenpeuken en de negatieve impact ervan op onze planeet en deelt zakasbakken aan rokers uit.

  • Terreinactie

Ons communicatieteam verplaatst zich naar:

  • grootwarenhuizen,
  • markten,
  • festiviteiten of evenementen.

Om aan de specifieke eisen van uw publiek te voldoen, past het communicatieteam zijn acties en informatiestands aan elke nieuwe situatie aan. Het is ook mogelijk om dit team te boeken voor evenementen die in het weekend plaatsvinden.

Vragen? Stuur een e-mail naar waste-anim@arp-gan.be.

Documentatie

Het Agentschap Net Brussel stelt gratis allerhande documentatie ter beschikking. U vind ze hier.

Bestellen? Stuur een e-mail naar: waste-anim@arp-gan.be