Kerstboomophaling

06/01/2020

In 2020, zoals de vorige jaren, halen we de kerstbomen gelijktijdig met het tuinafval op.

De inwoners kunnen hun ophaaldagen raadplegen door hun ophaalkalender te downloaden op www.netbrussel.be of door de App Recycle! te raadplegen.

Net Brussel vraagt om de pot en alle versiering te verwijderen. De inwoners dienen het houten kruis niet te verwijderen.

De kerstbomen worden naar Brussel-Compost gebracht om er te worden gecomposteerd. De compost van de kerstbomen wordt omwille van zijn hoge zuurtegraad vermengd met compost van andere planten. De compost van naaldbomen is wel geschikt voor de bemesting rododendrons die goed gedijen in grond met een hoge zuurtegraad.

Dit is alvast een ophaling die men niet mag missen. Ook voor de kerstbomen geldt de sorteerverplichting!

Opgelet: een kerstboom in kunststof laat zich niet composteren. Hij hoort thuis bij het grof huisvuil en moet dus naar het Recypark gebracht worden.

Meer lezen

Collecties tijdens de feestdagen

24/12/2019

We herinneren U eraan dat gedurende de feestperiode de ophalingen van de zakken normaal verloopt, 25 december 2019 en 01 januari 2020 inbegrepen.
 
Fijne feestdagen voor iedereen!

Meer lezen

Recypark : Gewijzigde dienstregelingen

23/12/2019

 
De schema's van het regionale Recypark worden tijdens de feestdagen enigszins aangepast:
 
  • Dinsdag 24/12/2019: Gesloten om 18.00 uur
  • Woensdag 25/12/2019: Jaarlijkse sluitingsdag
  • Dinsdag 31/12/2019: Gesloten om 18.00 uur
  • Woensdag 01/01/2020: Jaarlijkse sluitingsdag 

Meer lezen

Lichte verstoringen in de ophalingen, in zakken, van Net Brussel op vrijdag 13 december 2019

13/12/2019

Op deze vrijdag, 13 december, is er sprake een verbetering. Een deel van de ploegen, die de vertragingsacties voerden, hebben het werk normaal hervat.

De ophaling van de gele zakken blijft deze vrijdag echter wel verstoord in de gemeente Ganshoren(80% van de gele zakken werden opgehaald), en in iets mindere mate in de gemeenten Jette, Molenbeek, Laken en Koekelberg. De ophaling van de witte zakken zullen op zaterdag 14 december verzekerd worden. Deze vrijdag namiddag en ook op zaterdag en zondag worden er ploegen ingezet op de inhaalrondes. Ter herinnering, de meerderheid van de ploegen verrichten hun missie normaal. Aan de inwoners, wiens zakken niet werden opgehaald, vragen wij, om in de mate van het mogelijke, hun zak terug binnen te nemen tot aan de volgende ophaling.

De Algemene directie van Net Brussel vraagt aan de inwoners om haar te verontschuldigingen voor deze verstoringen buiten haar wil.

Meer lezen
Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top