Verstoringen in de ophalingen in zakken

10/12/2019

De Algemene directie van Net Brussel heeft op maandag 9 december een reeks voorstellen aan de vakbonden gedaan.

Met name zal in januari een werkgroep worden opgericht om rekening te houden met de verschillende belangrijke elementen op het gebied van zwaar werk voor de agenten in het kader van de wijziging van de ophalingen. De Operationele directie heeft de voorstellen vanochtend gepresenteerd aan de werknemers die hun werk sinds drie weken vertragen. Deze ploegen, zijn later vertrokken. De ochtendophalingen konden dus niet volledig worden afgewerkt.

Dit betreft de volgende gemeenten:

 • Anderlecht: 70% van de witte zakken en 25% van de blauwe zakken werden opgehaald.
 • Ganshoren :40% % van de blauwe zakken werden opgehaald.
 • Jette: 15% van de blauwe zakken werden opgehaald.
 • Koekelberg : 85% van de blauwe zakken werden opgehaald.
 • Molenbeek: 75% van de blauwe zakken werden opgehaald.
 • Evere: 75% van de witte zakken werden opgehaald.
 • Sint-Lambrechts-Woluwe: 50% van de witte zakken werden opgehaald.
 • Sint-Pieters-Woluwe: 90% van de witte zakken werden opgehaald.

De andere ploegen hebben hun opdrachten volledig verzekerd.

Hoewel er dit weekend, gisteren en vandaag inhaalrondes werden georganiseerd, blijven er op sommige wegen zakken staan. Aan de inwoners, wiens zak niet werd opgehaald, vraagt Net Brussel om, in de mate van het mogelijke, deze terug binnen te nemen tot de volgende ophaling.

De Algemene directie van Net Brussel vraagt de inwoners om haar verontschuldigingen te aanvaarden voor deze verstoringen.

Meer lezen

De medewerkers bieden u hun wensen aan

27/11/2019

Telkens op einde van het jaar bieden de medewerkers van Net Brussel hun beste wensen aan de bevolking aan. De Directie van Net Brussel herinnert eraan dat de Brusselaars zelf bepalen hoe ze best hun sympathie uiten voor het werk van de medewerkers.

Ook willen we u eraan herinneren dat er oplichters zijn die zich voordoen als werknemers van Net Brussel.

Om de medewerkers die alle dagen, bij regen, sneeuw of goed weer, de vuilniszakken van de Brusselaars ophalen, te onderscheiden van hen die misbruik zouden willen maken van uw vertrouwen, moet u weten dat:

 • De personeelsleden van het Agentschap Net Brussel hun wensen aan de inwoners van het Brussels Gewest mogen aanbieden van 30/11/2019 tot en met 20/12/2019, en dat ze zich aan deze tijdspanne moeten houden. De bevolking moet dus de personen die zich aanbieden buiten deze periode niet ontvangen.
 • Om zich te identificeren, de medewerkers van Net Brussel een kopie van hun prikkaart bij hebben en een folder krijgen om aan de inwoners af te geven. Deze folder is ter beschikking van onze ploegen op 29/11/2019 en informeert de inwoners dat Net Brussel zijn 30 jaar viert.
 • Alleen de medewerkers van Net Brussel kunnen een kopie van hun prikkaart tonen en hebben deze folder in hun bezit.

Hou rekening met deze aanbevelingen opdat u, als u dit wil, de wensen ontvangt van hen die alle dagen voor het Gewest werken.

In geval van problemen, aarzel niet om contact op te nemen met de Klachtendienst van Net Brussel op 0800/981 81 of via info@arp-gan.be.

Meer lezen

Lichte verstoringen in de ophalingen in zakken

26/11/2019

Om de gemoederen te bedaren en om de dienstverlening aan de bevolking te garanderen, heeft de Algemene directie van Net Brussel besloten om het punt over de aanpassing van de « fini-fini » van het sociaal overleg van 5 december aanstaande te halen. De Algemene directie zal nieuwe voorstellen doen om het aantal arbeidsongevallen in een ruimere context dan de « fini-fini » terug te dringen.

Deze beslissing heeft de situatie kunnen ontmijnen en het gros van de ophaalploegen heeft het werk hervat op dinsdag 26 november.

Deze ontevredenheidsbeweging van vorige week heeft de ophalingen van witte en gele zakken geïmpacteerd: bij de witte zakken is 12 % van de rondes niet afgewerkt en bij de gele zakken 19%. De rondes blauwe zakken zijn allemaal uitgevoerd. De ophalingen van oranje en groene zakken hebben geen hinder ondervonden van deze actie.

De ophalingen van maandag 25 november zijn niet volledig verzekerd. De situatie is merkelijk verbeterd op dinsdag 26 november.

De zakken die op straat blijven staan, zullen deze week worden opgehaald.

De Algemene directie van Net Brussel vraagt de inwoners om haar verontschuldigingen te aanvaarden voor deze verstoringen buiten haar wil.

Meer lezen

Ophalingen in zakken door Net Brussel verstoord op woensdag 20 november 2019

20/11/2019

Ophalingen in zakken

Wegens een ontevredenheidsactie van sommige ploegen zijn de ophalingen in witte zakken van woensdag 20 november 2019 deels verstoord.

Deze ontevredenheid is er ingevolge een voorstel van de Algemene directie van Net Brussel om met de vertegenwoordigers van de werknemers een aanpassing van de fini-fini te overleggen. Dit punt is op de agenda van het sociaal overleg van 5 december aanstaande gezet. De doelstelling van het voorstel van de Algemene directie is tweeledig:

 1. Een reflectie lanceren over de strategie die moet worden uitgerold om het aantal arbeidsongevallen en de psychosociale belasting te verminderen en, meer algemeen, om de gezondheid van de werknemers bij huis-aan-huisophaling te vrijwaren.
 2. De ophaalploegen ervan bewust laten worden dat beter rekening moet worden gehouden met de andere weggebruikers en met de openbare ruimte in het algemeen.

Inderdaad, het werktempo dat de ploegen zich zelf opleggen is zwaar en is de laatste jaren blijven stijgen wegens moeilijkheden verbonden aan de mobiliteit en wegens de toename van het aantal afgelegde kilometer door de ophalers na de hervorming van de ophaling in 2017.

Vandaag vonden er meer ophalingen plaats dan op de vorige dagen.

De hierna volgende informatie geldt dus enkel voor de gemeenten waar een deel van de zakken niet werden opgehaald.

Brussel (Belliard): 20% van de ophalingen van blauwe zakken is niet uitgevoerd.

Sint-Joost-ten-Noode : 10% van de ophalingen van witte zakken is niet uitgevoerd

Schaarbeek : 30% van de ophalingen van witte zakken en 15% van de ophalingen van blauwe zakken zijn niet uitgevoerd

Net Brussel vraagt aan de inwoners van wie de zakken niet zijn opgehaald, om ze binnen te halen en aan te bieden aan de volgende ophaling:

 • Witte zakken: zaterdag 23 november
 • Blauwe zakken : woensdag 27 november

De Algemene directie van Net Brussel vraagt de inwoners om haar verontschuldigingen te aanvaarden voor deze verstoringen buiten haar wil.

Meer lezen
Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top