Afvalophaling en weersomstandigheden: Net Brussel neemt zijn voorzorgen

Date

>>> UPDATE <<<

---

Naar aanleiding van de voorspelling van het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België van sneeuw en aanvriezende regen in het Brussels Gewest op woensdag 17 januari, heeft Net Brussel beslist om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de ophaling van de vuilniszakken, de lediging van containers en de inzameling van grofvuil in de best mogelijke omstandigheden gebeurt voor de inwoners, de handelaars en zijn eigen ploegen.

Morgenvroeg vertrekken 120 vrachtwagens vanuit de depots in Vorst, Elsene en Neder-Over-Heembeek om huis-aan-huis in Brussel op te halen. Het Gewestelijk Agentschap heeft besloten zijn ploegen te vragen om hun vertrek te vervroegen zodat de rondes zijn afgewerkt wanneer de sneeuw in de hoofdstad begint te vallen, volgens de voorspellingen in de late voormiddag.

Concreet zullen de eerste ploegen starten om 4.30 uur in plaats van 5.00 uur en om 5.30 uur in plaats van 6.00 uur.

De 57 vrachtwagens die ‘s middags en ‘s avonds hun ronde doen, vertrekken op hun gebruikelijke tijdstippen.

Dezelfde situatie geldt voor de 90 vrachtwagens van de gemechaniseerde ophaling die verantwoordelijk zijn voor de lediging van de containers in appartementsgebouwen en bij commerciële klanten.

De operationele directie van het Agentschap heeft zijn chauffeurs al op de hoogte gebracht van de omstandigheden waarmee ze morgen waarschijnlijk te maken zullen krijgen.

Uiterste waakzaamheid is geboden, vooral bij aanvriezende regen en zware sneeuwval op de wegen. De vrachtwagens zullen overal passeren, behalve op de steilste straten of lanen, waar er te veel sneeuw ligt.

Net Brussel doet zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat de weersomstandigheden geen invloed hebben op de ophaling van de zakken, de lediging van de glasbollen of de inzameling van het grofvuil aan huis, maar er kunnen zich storingen voordoen afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw, de mate van sneeuwruiming op de wegen en de evolutie van de weersituatie.

Het Agentschap vraagt de Brusselaars en Brusselsen om hun zakken zoals gewoonlijk buiten te zetten, maar om ervoor te zorgen dat ze de voetpaden (sneeuw)vrij maken, zodat de ophaalploegen in de best mogelijke omstandigheden kunnen werken. De inzameling van grofvuil aan huis gaat gewoon door.

Als de ploegen niet komen opdagen, raadt Net Brussel aan om de vuilniszakken op de stoep te laten staan zodat ze kunnen worden opgehaald tijdens inhaaloperaties, die zo snel mogelijk zullen worden georganiseerd.