Boerenmanifestatie : mobilisatie van Net Brussel

Date

Zodra de tractoren en de boeren gisteren aan het einde van de dag waren vertrokken, zijn de ploegen van Net Brussel ingezet in de Europese wijk om de extreem vuile, modderige en op sommige plaatsen zelfs onbegaanbare wegen schoon te maken. Onder coördinatie van het Regionaal Crisiscentrum en met de steun van de Civiele Bescherming, de politiezones Brussel-Hoofdstad Elsene en Montgomery alsook Brussel-Mobiliteit, begonnen een dertigtal personeelsleden om 17.30 uur met hun werk en eindigden midden in de nacht. 

De ploegen werkten hard om de indrukwekkende hoeveelheden aarde, mest en slib gemengd met bieten en stro te verwijderen. Het was een vervelende klus waarvoor verschillende soorten machines nodig waren, waaronder kraanwagens, veegmachines en vuilniswagens.

De netheidswerkers concentreerden hun inspanningen op Etterbeeksesteenweg, de Wetstraat, de trappen van het metrostation Maalbeek en het Luxemburgplein. 

Al met al hebben de diensten van het Agentschap de hele nacht honderden kubieke meters afval opgeruimd en afgevoerd, waarbij voor elk soort materiaal de juiste container werd gebruikt. In een paar uur tijd werden ongeveer vijftien containers gevuld. 

De zwaarst getroffen delen van de Europese wijk werden ook met hoge druk gereinigd. 

Net Brussel bedankt zijn ploegen en de vrijwilligers die bereid waren om in moeilijke omstandigheden en tot diep in de nacht te werken.