Europese manifestatie – Balans van de verstoringen in de diensten van Net Brussel

Date

Sommige diensten van Net Brussel hebben hinder ondervonden van de Europese manifestatie op 12 december 2023. Hoewel de operationele ploegen er prioritair voor zorgden dat er geen witte zakken achterbleven, is de huis-aan-huisophaling van blauwe zakken ernstig verstoord in Koekelberg, Molenbeek en delen van de Stad Brussel, waaronder Neder Over Hembeek en Laken.

De gemeenten Etterbeek, Sint-Joost, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe werden door hetzelfde fenomeen getroffen, maar in mindere mate, gemiddeld 10% van de blauwe zakken werd er niet opgehaald. De inzameling van gele zakken werd vooral verstoord in Etterbeek en het gebieden van Neder Over Hembeek en Laken.

Wat voedselafval (oranje zakken) betreft, werden een groot aantal wegen in Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe niet opgehaald omwille van het Europese evenement.

Vanavond zullen waarschijnlijk andere ophalingen zijn geïmpacteerd op de assen van de gemeenten Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette, Ukkel en Sint-Lambrechts-Woluwe.

De Recypark van Net Brussel waren open, met uitzondering van Sint-Pieters-Woluwe. 

Er zullen inhaalophalingen worden georganiseerd vanaf woensdag 13 december en volgens de beschikbare menselijke middelen. We nodigen evenwel de inwoners, inwoonsters en handelaars in de gemeenten waar de zakken in de volgende uren niet zouden zijn opgehaald uit om hun vuilniszakken binnen te halen, voor zover mogelijk.

Ze kunnen ze aanbieden aan de volgende ophaling, volgens hun kalender voor het buitenzetten van de zakken, die beschikbaar is op onze website: https://www.arp-gan.be/nl/kalender-buitenzetten-van-de-zakken 

Net Brussel wil erop wijzen dat de gevolgen van de verstoringen door de staking ook morgen nog voelbaar kunnen zijn en vraagt de Brusselaars en Brusselsen om zijn verontschuldigingen te aanvaarden voor deze verstoringen buiten zijn wil.