De ophaling van huisvuil

Hoe uw afval verwijderen ?

Net Brussel organiseert ophalingen aan huis in zakken of in containers (voor de meeste appartementsgebouwen) en stelt inzamelpunten ter beschikking.

U bent conciërge, syndicus of gebouwenbeheerder:

  • Download het document van de ophalingen in containers.
  • Contacteer Net Brussel Pro op 0800/981.81. of per e-mail voor het beheer van uw containers van appartementsgebouwen.

Waar kunt u zich de zakken aanschaffen?

Gebruik uitsluitend de zakken geïdentificeerd « Net Brussel » die u kunt kopen in:

  • de supermarkten
  • de meeste doe-het-zelfzaken en buurtwinkels

De winkels die de officiële vuilniszakken in hun assortiment willen opnemen, vinden de gegevens van de erkende ondernemingen op deze pagina

Enkele regels:

Voor de ophalingen

  • Uw zakken mogen niet zwaarder zijn dan 15 kg
  • Snijdende voorwerpen (bijv. gebroken glas) moeten goed verpakt worden om snijwonden te voorkomen, bij u en bij onze ploegen.
  • Hou u aan de ophaaldagen

Zet uw zakken buiten:

  •  Daags voordien na 18.00 uur of de dag zelf voor 5.30 uur
  • Sommige afvalstoffen in goede staat kunnen rechtsteeks naar sociale-economiebedrijven worden gebracht.
  • Elektrische en elektronische apparaten in slechte staat kunnen naar de winkel worden teruggebracht bij aankoop van een vergelijkbaar apparaat.
  • Breng uw geneesmiddelen naar uw apotheker(es).

Voor de inzamelpunten

Glasbollen: denk aan de omwonenden:

  • Deponeer uw glas enkel tussen 7.00 en 22.00 uur
  • Zet uw glazen flessen, bokalen en flacons niet langs de glasbollen, zelfs niet als ze vol zijn (meer dan 560 locaties met glasbollen staan te uwer beschikking)
  • Laat uw zakken en kartonnen dozen niet achter bij de glasbollen

U RISKEERT EEN ZWARE BOETE VOOR SLUIKSTRORTEN.

PROXY CHIMIK : hou u aan de maximale hoeveelheid van 35l per aanvoer

  • Maximaal 30l voor dekkende producten
  • Maximaal 10 stuks neonlampen
  • Grotere hoeveelheden worden geweigerd
Partager sur Facebook Partager sur Facebook Partager sur LinkedIn Partager sur LinkedIn
Back to top